SEBELUM INI DIKENALI SEBAGAI START-UP DAN EXCLUSIVE
PERHATIAN! PELUANG TERAKHIR UNTUK ANDA "ROKET"KAN PENULISAN TESIS DALAM TEMPOH 6-3 BULAN DI

SEBELUM IA BERAKHIR!

 APA ITU 

ROKET

INTENSIVE

CLASS (RIC)?

RIC adalah kelas intensif untuk bakal atau calon Master Ph.D yang ingin melonjak prestasi & potensi untuk habiskan 1st draft thesis dalam tempoh 6-3 bulan seterusnya boleh Graduate On Time (GOT) atau Graduate Before Time (GBT).

Adakah anda…

++ FINAL YEAR STUDENT YANG ADA NIAT UNTUK SAMBUNG MASTER DAN Ph.D

 • Kalau dalam minda anda rasa susah nak sambung Master Ph.D, banyak halangan atau dilema, nak kahwin ke belajar, nak belajar ke kerja.… Anda LAYAK HADIR ! Sebab saya akan kongsikan teknik dan cara mudah supaya anda tidak mengulang kesilapan yang selalu pelajar Master Ph.D buat! Apa sahaja keputusan, ia adalah mudah sebenarnya!

++ ORANG BEKERJA YANG MINAT MAHU SAMBUNG BELAJAR

 • Zaman study dah tinggal lama.. rasa berkarat dah kepala nak sambung balik.. Aduh… So, anda LAYAK HADIR !

++ ORANG YANG SEDANG SAMBUNG MASTER / Ph.D, TAPI BERMASALAH ATAU KRITIKAL!

 • Hati-hati… Sebuah pengajian tu runtuh dan tidak habis-habis malah sampai di “terminate” “ohh jadi terminator tuk” hehe. Ok sambung balik kadang-kadang bukan sebab otak kita tak pandai, bukan CGPA tak power… Tapi cara urus pengajian yang salah sejak dari awal akibat dari salah step sikit, habis… bukannya tak G.O.T..tapi kena terminate!… Kalau anda tak nak benda tuu jadi… Anda LAYAK HADIR !

++ ORANG YANG SEDANG SAMBUNG MASTER / Ph.D, TAK BERMASALAH PUN, TAPI NAK CEPAT HABIS!

 •  So far,,saya ok je..tak de masalah pun.. tapi saya nak sangat tahu macam mana nak habis cepat ni! Rasa macam dah lama… Itu anda memang dah sangat LAYAK HADIR !

++ SUPERVISOR (PENYELIA) YANG MEMPUNYAI PELAJAR SELIAAN DIBAWAHNYA

 • Saya supervise student… tapi isunya sekarang jenuh ketuk student untuk datang mengadap. Kadang-kadang rasa nak marah pun ada. Kita pula yang beria! … Penyelia yang sudah tak larat dengan karenah student yang macam-macam… nak tahu teknik dan formula mudah untuk student datang mengadap tanpa kita yang follow up?…Anda LAYAK HADIR !

++ CIKGU-CIKGU YANG MAHU / SEDANG SAMBUNG BELAJAR

 • Kita yang mengajar tak sama apabila bergelar pelajar. Apatah lagi pelajar pasca siswazah. Walaupun kit adalah tenaga pengajar, tapi lebih baik anda belajar dulu sebelum anda jadi macam senior anda… Jangan dah terhantuk baru nak pergi belajar… Kurangkan risiko buat silap dengan belajar dulu… Kalau anda bersedia nak belajar… Anda LAYAK HADIR !

++ STAFF GOVERNMENT YANG MAHU / TENGAH SAMBUNG BELAJAR

 • Bila dah masuk kerja..nak mula balik belajar ni.. aduhai.. rasa macam nak berasap kepala! Tapi kalau ada Master Ph.D ni peluang naik pangkat sangat cerah..erk macam mana? Ada teori mengatakan masa terbaik sambung pengajian ketika ekonomi merudum. Sebab bila kita dah selesai pengajian insya Allah ekonomi dah ok. Ha ketika itu sijil kita amat-amat memberi keuntungan. Naik pangkat laa tuan!!! InsyaAllah cerah masa depan.. Kalau anda rasa begitu… Anda LAYAK HADIR !

++ ORANG YANG TERSANGKUT LAMA MENULIS THESIS

 • Anda selesai subjek dengan jayanya.. tapi bila sampai bab thesis, berkurun dan berchenta nak habiskan.. Hmm apa isu masalah sebenarnya ek? Sebenarnya tentang pengurusan.. mungkin anda perlu upgrade ilmu pengurusan eg. Pengurusan thesis, maklumat, rujukan, distractions dll … Jika thesis anda sudah diperam lama, dan tak mahu ianya menjadi “pekasam”… Anda PATUT HADIR !

++ IBU-IBU YANG NAK / SEDANG SAMBUNG MASTER / Ph.D

 • Hati-hati… Jangan disebabkan kita bergelar ibu berpendidikan tinggi, anak-anak dan suami terabai.. kononya kita sibuk sangat sampai tak sempat nak buat apa dah… masak pun tak (dengan alasan, masak bukannya wajib pun)… baju pun bertimbun-timbun.. rumah tak terurus.. nak didik anak lagi.. nak buat itu-ini.. Kalau anda rasa nak uruskan sebaik mungkin tanpa abaikan apa yang sangat penting dan insan-insan penting dalam hidup anda… Anda LAYAK HADIR !

++ GENG-GENG USAHAWAN YANG MAHU SIJIL MASTER DAN GELARAN DR SECARA HALAL

 •  Ada yang kata sijil tak penting.. yang penting buat duit..yang penting jadi jutawan.. Betul, tak salah.. Tapi jika anda seorang usahawan yang mahu upgrade diri, yang ada banyak pengalaman dalam dunia LAPANGAN, dan mahu abadikan pengalaman bersama dunia SUKATAN.. malah mahu membina kredibiliti sebagai usahawan jutawan yang bergelar Dr secara halal …tak perlu la ambil gambar konvo ala-ala sambutan hari jadi. Ehekk. Tu macam ada yang tak kena jer. Nak yang “halal”? Anda LAYAK HADIR !

++ MOTIVATOR, TRAINER, FASILITATOR, COACH & SEUMPAMANYA

 • Anda ada pasang niat mahu ada sijil Master dan Ph.D. Bila dapat gelaran Dr. itu lain seninya! Lain auranya! Apatah lagi anda yang terlibat untuk bercakap di khalayak ramai!… Kalau anda rasa itu sangat penting untuk membina kredibiliti dan tahap keyakinan diri sendiri dan orang lain terhadap anda… Anda LAYAK HADIR !

APA YANG ANDA AKAN PEROLEHI SELEPAS HADIR 

NETWORTHKING >>

Anda akan mempunyai networth & network dalam kalangan bangsa postgrade dalam pelbagai bidang.

MOTIVATION >>

Anda akan mengikuti fasa demi fasa yang telah diberikan sehingga anda capai setiap satu fasa dengan cemerlang yang juga bermaksud pendapatan anda akan mula meningkat.

“SHORTCUT ” GBT/GOT >>

Fast Track GOT/GBT  yang bakal membuatkan anda nampak jelas dengan setiap journey pengajian anda

PRIVATE GROUP >>

Anda akan mempunyai Private Group bersama Dr Roket dan bangsa postgrad yang lain melalui kelas ini. Anda akan saling menyokong dan membantu untuk mencapai misi GOT/GBT.

DR. HJ. MOHD KHAIRUL NIZAM BIN ZAINAN NAZRI atau lebih dikenali sebagai Dr Roket. Berkelulusan Ph.D Usuluddin (Al-quran dan Hadith) daripada Universiti Malaya dan mantan Timbalan Dekan Akademik dan Penyelidikan di Fakulti Quran Sunnah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).
Beliau telah mencetuskan fenomena baharu dalam dunia pascasiswazah dengan membantu pelajar Master dan Ph.D dalam menguruskan pengajian mereka dari A-Z dengan menggunakan pelbagai formula . Antaranya Formula R.O.K.E.T., Rangka Manusia Ph.D, 3 Titik Utama Master Ph.D dan banyak lagi. Kini, beliau digelar sebagai pejuang G.O.T dan penyelamat G.A.T serta mula memperkenalkan istilah “Bangsa Ijazah Tinggi”.
Matlamat beliau adalah membantu para pelajar Master Ph.D untuk meroketkan pengajian mereka dengan sistem pengurusan pengajian yang BETUL, MUDAH, TERBUKTI BERKESAN dan PROFESIONAL.

#DrRoket #MasterPhDStrategist

APA KATA MEREKA 

APA YANG ANDA AKAN BELAJAR

–  RIC I –

– 7 KEKARUTAN UTAMA PELAJAR MASTER Ph.D

Dr Roket akan  menyenaraikan 7 kekarutan yang sering membelenggu pelajar Master Ph.D yang menyebabkan mereka tidak G.O.T bahkan G.B.T

– 8 RODA DUNIA MASTER Ph.D

Dr Roket akan merungkaikan 8 Roda Dunia yang bakal dialami oleh pelajar Master Ph.D

-RAHSIA 21 ORANG PAKAR

Rahsia 21 orang pakar bidang yang akan membantu anda sepanjang anda menjadi pelajar

-5 WEB UNTUK MEROKETKAN MASTER Ph.D

5 web yang akan memudahkan anda untuk mencari bahan kajian yang anda perlukan

-HOW TO RESTART YOUR WRITTING

Bagi anda yang dah lama berhenti menulis tesis, tips ini sangat berguna untuk anda

–  RIC II –

-PRIME YOUR BRAIN

-IT IS POSSIBLE TO TRAIN YOUR BRAIN TO HELP YOU TO FINISH Ph.D WITHIN 6 MONTHS?? 3 MONTHS?

-MALAS? HOW?

-Dr Roket akan merungkai kenapa terjadinya kemalasan pelajar Master Ph.D?

-FORMULA DERAF PERTAMA!

-Dr akan merungkai beberapa formula yang berkesan untuk membantu pelajar Master Ph.D untuk menyiapkan deraf pertama

-VIVA-LICIOUS-DAY!

-Dr akan bantu bangsa postgrade untuk mereka menyiapkan diri sebelum viva

-BINA TABIAT HARIAN (THESIS MAGIC NUMBER)

-“SUCCESSFUL PEOPLE USE CALENDAR TO ACHIEVE THEIR GOALS VS TO-DO-LIST?”

DAN BANYAK LAGI YANG ANDA

AKAN BELAJAR SEPANJANG

2 HARI KELAS + 1 HARI COACHING

SHARING PESERTA 

APA KATA PESERTA RIC

alhamdulillah sy dah selesai VIVA Voce sy pada 12 Feb 2019 lalu.. Alhamdulillah dapat scale 2 awarded master degree with minor correction.. Alhamdulillah minor correction pun dah submit 25hb tempoh hari.. Tkasih Dr., di atas pelbagai teknik & ilmu Dr. Roket yg sy telah cuba amalkan dari Seminar Master PhD ROKET Exclusive pd 11 & 12 Ogos 2018 yg lalu... Cuma nak tanya Dr., Seminar Dr. ROKET yg mana pula sesuai utk sy ikuti dari awal ikut flow...

Adi Netio

2 hari yang diperuntukkan untuk belajar ilmu rancang dan urus, insyaAllah boleh selamatkan 2 tahun dari “stuck” tak tahu nak “kerjakan” tesis ni macam mana. Terima kasih DR Roket.

Ustazah Fatimah Syarha

Saya cadangkan kepada Universiti supaya program Dr Roket dijadikan salah satu program wajib untuk calon Master PhD ikuti diawal pengajian mereka. Banyak perkara yang didedahkan dan pasti sekali membantu mereka untuk GOT lebih awal

Termizi
Saya akan dedahkan "Proven Success; Formula, Strategi, Skil, Teknik untuk anda habiskan tesis 6-3 bulan!
Seminar Pengurusan Master Ph.D PERTAMA seumpamanya di Malaysia!

SUCCESS

STORY

Dalam Class Private Coaching anda akan belajar Strategi Skill Teknik “Thesis Management” yang lebih berfokus kepada isu individu. Sesi Bedah Siasat. Kena siapkan dan kentalkan diri mental fizikal untuk “disembelih”.

8-10 MAC 2019
ROKET INTENSIVE CLASS I (RIC I)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
22-24 MAC 2019
ROKET INTENSIVE CLASS I (RIC I)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
12-14 APRIL 2019
ROKET INTENSIVE CLASS II (RIC II)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
26-28 APRIL 2019
ROKET INTENSIVE CLASS II (RIC II)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
26-28 JULY 2019
ROKET INTENSIVE CLASS I (RIC I)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
13- 15 SEPT 2019
ROKET INTENSIVE CLASS II (RIC II)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
25 - 27 OCT 2019
ROKET INTENSIVE CLASS II (RIC II)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
8-10 NOV 2019
ROKET INTENSIVE CLASS I (RIC I)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR
13 - 15 DIS 2019
ROKET INTENSIVE CLASS II (RIC II)
KIP HOTEL KUALA LUMPUR