Misi Membantu pelajar dalam sesi “Coaching”.

By January 16, 2017Master

Misi Membantu Semalam.”Coaching”.
.
Ulasan mereka setelah Usai Coaching.
.
“Sesi coaching smlm pada pendapat saya byk membantu dr segi memberikan motivasi dan memberikan idea utk menyiapkan kajian yg dah terbantut…secepat mungkin mahu habis Ph.D.
(Pensyarah IPG Calon Ph.D UiTM)
.
“Terima kasih byk2 Kat Dr yg byk tlg akk td…akak rasa seronok sangat dpt jd ahli Dlm group y Dr bina “Dr. ROKET special Group”..dan dapat coaching dengan Dr. doakan akak grad pd masa y dtarget…. 2 bulan insyaallah”
(PEGAWAI IPG HQ Calon Ph.D UTM)
.
Itu ulasan setelah sesi coaching semalam.
.
2 jam lebih kami bersama merungkai satu demi satu “halangan” yang membantutkan pengajian Ph.D mereka.
.
.
.
Apa yang dibantu semalam?
.
1. Bagaimana mengurus “minda” luar sedar untuk menggerakkan fizikal untuk mengurus secepat mungkin pengajian?
.
2. Bagaimana mengurus suami agar boleh turut serta membantu mengurus thesis?
.
3. Bagaimana mengurus rakan sepejabat supaya dapat membantu mempermudahkan penulisan thesis?
.
4. Bagaimana mengurus limpahan rujukan sehingga anda berkata: Kenapa dulu aku tak terpikir nak buat macam ni?
.
5. Bagaimana mengurus setiap idea yang muncul dengan menggunakan watsupp, twitter dan fb untuk kepentingan thesis?
.
6. Bagaimana mengurus kajian kuali dan kuanti secepat mungkin hanya dalam tempoh 2 bulan?
.
7. Bagaimana mengurus “distraction” sehingga boleh menulis thesis dengan laju?
.
8. Bagaimana mengurus limpahan info dengan formula mengurus “Chaptetization” dengan formula filing n holding R.O.K.E.T.?
.
.
Setiap kali selesai coaching kalimah ini pasti akan terbit.
.
Ya الله syukur padamu atas sedikit ilmu ini buat dikongsikan dengan mereka yang bakal menjadi ahli akademik buat khidmat kepada Ummah.
.
Sijil Ph.D yang bakal mereka miliki bakal membuatkan mereka pergi lebih jauh. Hanya satu menebar kebaikan ilmu.
.
http://www.drroket.com/
.
Anda Belajar Kami Urus.
.
DrRoket.

Leave a Reply