Rahsia Bagaimana Siap 1st draft Thesis Chapter 1-3 dalam masa 21 hari

By February 21, 2018June 2nd, 2018Master, Pengurusan Pengajian, Seminar, Testimoni, Thesis, Tips Dr Roket

Kisah Pn Nira ni bagi saya antara salah satu yang menarik untuk saya kongsikan. Gaya penceritaan beliau yang peramah dan serius dengan loghat Peraknya. Terhibur dengan gayanya kerana saya juga orang Perak yeop!.

Cerita Pn Nira;

“Masa tu saya stuck. Saya mencari jawapan untuk keluar daripada masalah tesis tersangkut berbulan-bulan. Asyik dok merungut dekat suami”.

.

“Saya berdoa minta sungguh-sungguh kepada Allah untuk tunjuk kepada saya jalan keluar”.

 

“Sehinggalah pada satu malam saya bangun pukul 3.00 pagi. Solat Tahajjud & berdoa. Agak pelik malam tu. Saya tak pasti kenapa malam tu saya rasa nak buka FB. Tak penah-penah saya buat macam tu”.

.

“Yang paling pelik “makhluk” pertama yang saya nampak dalam skrin FB saya saat itu iklan “DrRoket”!.

.

“Saya berbisik dalam hati siapa pulak ni. Anda Belajar Kami Urus???”

.

“Udoh ape pulok yang DrRoket ni buat? Tak penah-penah keluor iklan ni. Tapi saya jenis manusia yang tidak skeptikal. Saya baca dengan teliti satu persatu”.

.

“Saya mula baca dan perhalusi semua program, testimoni dan apa yang DrRoket bantu. Allah ini jawapannya. Cepat-cepat saya take note tarikh paling hampir Seminar DrRoket”.

.

“30 Dis 2017 Seminar ROKET Grand Finale”.

.

“Saya terus ambil tindakan DAFTAR dan HADIR”.

.

“Saya terus bayar untuk kerusi Gold. Dapat duduk depan & boleh dapat 3 kali free access kelas Dr Roket. Wow!”

.

“Syukur setelah balik dari Grand Finale. Bab 1-3 saya yang tersangkot berbulan-bulan siap dalam tempoh 21 hari!!! Allah Allah Allah”. Alhamdulillah.

.

Saya tanya Pn Nira, apa yang beliau buat lepas balik dari Grand Finale? Siap chapter 1-3 dalam masa 21 hari je?. Sebab semua sedia maklum, program satu hari, dikongsi pentas dengan 4 orang speaker. Setiap orang dalam masa 1 jam, apa sahaja yang boleh expect?

 

Rahsianya?

=========

.

(1) Datang belajar dan fokus. Paling penting kosongkan gelas. Balik dari seminar, saya semak dan catatkan semula semua yang dipelajari. Komen beliau, “Ilmu yang diberi perlu diusahakan untuk apply, baru rasa keberkesanannya.. tq Dr Roket yang kongsi rahsianya”.

.

(2) Guna segera semua “tools” (Buku 9 Formula Meroketkan Master Ph.D, Roket Research Diary (R.R.D) dan A.R.M.P Chart)  yang DrRoket ajar. Jika dok simpan? Memang idople tesis tu bergerak.

.

(3) Paling best, Pn Nira kongsi ilmu yang beliau dapat dengan anak sulongnya tahun 6 untuk persediaan UPSR dia. Wah, luar biasa!

.

(4) “Alhamdulillah  dengan carta A.R.M.P ini  saya mampu selesaikan dalam masa 21 hari untuk selesaikan deraf chapter 1 2 3. Dengan carta ini kita boleh analisis satu persatu, pertambahan idea yang keluar kita boleh terjemahkan pada semuanya di atas carta. Serius sangat membantu. Saya siap ajar anak saya menggunakan carta ni untuk study UPSR dan kami berlumba-lumba update progress”.

.

Menariknya kami sama-sama meRoket!

.

Paling latest, beliau hadir seminar exclusive. Wah ini lagi de boooommmm!

 

 

[Puan Nira UPM:2018- Peserta Grand Finale 30 Dis 2017, Roket Exclusive 10&11 Februari 2018]

 

Yang menariknya lagi, hari terakhir Roket Exclusive haritu beliau siap bawa Nasi Lemak untuk semua peserta!.

.

Siap belikan Kombo tools ini (Buku 9 Formula Meroketkan Master Ph.D, Roket Research Diary (R.R.D) dan A.R.M.P Chart) untuk kawan-kawan yang berada di UK. MasyaAllah. Semoga Allah permudahkan urusan Pn. Nira.

.

InsyaAllah sama-sama kita doakan Allah permudahkan journey Pn Nira & kawan-kawan. Amiin.

.

Anda nak jadi seperti Pn Nira?

.

Momentum roket untuk teruskan journey supaya lebih terurus, teratur dan mencapai impian? InsyaAllah boleh!

.

Join Next Class:

  1. BORNEO (KK, SABAH)- ROKET EXCLUSIVE : 30 JUN 2018- 1 JULY 2018
  2. KL – ROKET START UP : 14 -15 JULY 2018
  3. PANTAI TIMUR (KELANTAN) – ROKET EXCLUSIVE: 3 – 4 OGOS 2018
  4. KL- ROKET EXCLUSIVE: 11-12 OGOS 2018
  5. SELATAN (JOHOR BHARU)-ROKET EXCLUSIVE: 18-19 OGOS 2018
  6. KL- ROKET EXCLUSIVE: 20-21 OKTOBER 2018
  7. UTARA (KEDAH)- ROKET EXCLUSIVE: 123-24 NOVEMBER 2018

.Ajak sekali kawan-kawan, adik- beradik yang anda kenal. Biar sama-sama meroket thesis!

.

Tindakan pantas dan segera anda adalah penentu kejayaan anda.

 

Ambil tindakan segera: DAFTAR DISINI

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:

018- 2587003 (Cikpuan Erni)

018- 3998003 (Cikpuan Nana)

.

www.drroket.com

 

#DrRoket

#AndaBelajarKamiUrus

Leave a Reply