SEMINAR KHATAM AL-QURAN 3 HARI

Bila kali terakhir kita baca al-Quran (Muslim)?

Tahun lepas? Bulan lepas? Ramadhan haritu je? Baru tadi?

 

Kekerapan kita membaca al-Quran berkait rapat dengan “connection” kita dengan Tuhan. Membaca al-Quran, bukan sekadar “baca” tanpa hadir “rasa”. Bukan sebab hanya nakkan “pahala”. Tapi nak rasa manisnya berhubung dengan Allah/Tuhan melalui al-Quran. Sebab itu Tindakan & Hati perlu seiring.

Nak belajar untuk rasai nikmat bersama al-Quran sebagai BFF? Apatah lagi untuk banyakkan khatam (yang berkualiti) beserta kefahaman dan tadabbur?

 

Kalau alasan kita SIBUK sebagai pelajar Master Ph.D, sebagai pekerja, sebagai ibubapa dll, jadi masa dengan al-Quran tiada, Bagaimana Allah nak berikan kita masa kalau masa untuk Dia kita abaikan? Sedangkan masa itu makhluk Allah juga.

Bagaimana emosi bertenang sepanjang hidup boleh berlaku kalau emosi semasa solat tidak dijaga dan kelam kabut sentiasa? MASA & EMOSI diluar solat, berkait rapat dengan MASA & EMOSI di dalam solat. Berkait rapat dengan connection dengan Allah.

Siapa yang nak perbaiki connection dengan Allah, Nak baca al-Quran dengan rasa. Boleh khatam al-Quran sebanyak mungkin. Ini peluang untuk anda belajar “Seminar Teknik Khatam al-Quran 3 Hari”.

SPEAKER: