fbpx

[SUCCESS STORY]: Saya adalah antara orang yang penulisan tesisnya terbenam di dasar lautan…

BAGAIMANA DrRoket BANTU CALON Ph.D KEJURUTERAAN INI SELESAIKAN TESIS TERBENAM DASAR LAUTAN TERLALU LAMA..?
.
Semalam win terbesar sejak 2016 DrRoket bermula. Allah bantu hasilkan “Result” yang tak pernah DrRoket terfikir. Yelah DrRoket ni ustaz kampung jer..! Belajar pun dalam Malaya jerrrrs..hmm.
.
Tapi bila kita nekad BUAT BUAT BUAT. Buat sampai ada “Result”.
.
Niat nak Tolong insan lain supaya Rasul s.a.w tersenyum di hari itu. Allah mula tunjukkan “Result” yang tak pernah terlintas.
.
Bukan satu tapi amat banyak. Tapi “Result” semalam paling besar dan disyukuri 10000000000x ganda.
.
Beliau cik Pn “S” pensyarah kejuruteraan dari salah sebuah Universiti terbaik negara. Tesis beliau tersangkot sangat lama. Buntu. Tak jumpa jalan keluar.
.
Pada beliau isunya bukan tak tahu RM, Delphi, DDR Atlas.ti, SLR dll. Isunya “Strategi”..! Semua benda tu umpama Ferrari lah tapi bila tak de minyak gerak tak..? Belajaq pilah 10x pun.
.
Tapi bangun pagi..hmm malaslah..dan lain-lain negatif..
.
Cuba baca apa yang Cik pn “S” tulis..
.
Saya adalah antara orang yang penulisan tesisnya terbenam di dasar lautan.. alhamdulillah lepas join program Dr. Roket, terlalu bnyk perubahan positif berlaku pada diri saya..memang tuning terus 360 darjah..suami saya antara org terawal yang nampak perubahan saya walaupun kami pjj..supervisor saya pun agak terkejut dgn perubahan drastik ni..dulu punya susah nak update progress writing, sekarang tak sabar nak bagi first draft ni pada supervisorush:.
.
Itu catatan beliau April Lepas.Beliau siap tesis pada 25 April 2019 deraf pertama. Ekk eleh deraf pertama jer kot sindir mereka yang negatif dengan DrRoket. Tak pe ilmu yang Allah beri ni bukan untuk semua pun. Tak paksa suruh percaya pun. Siap kurang 2 bulan. Anda berapa bulan..?
.
Semalam beliau menulis..Cer bace..
.
Assalamualaikum Dr. Terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih banyak2 pada Dr. sbb jadi push factor yg hebat untuk saya. Sungguh saya tak menyesal langsung malah bersyukur bila terus sign up join platinum bulan 3 yang lalu tanpa berfikir panjang..hidup saya dan tesis saya terus berubah 500% ke arah kebaikan..
.
Alhamdulillah saya berjaya siapkan draft ke xxxx hari ni, dan esok saya akan print 8 copies untuk final draft thesis submission..once saya dah dapat complete cop untuk form tu saya akan ambik gambar dan send semula pada Dr.
.
Alhamdulillah, terima kasih banyak2 Dr. Setiap kali siap draft thesis ni mmg terus terbayang muka Dr. je..tanpa ilmu dari Dr. tak mungkin dapat siapkan dalam tempoh ni.
.
Saya bersyukur sangat2 dipertemukan oleh Allah SWT dengan program Dr. ni..hanya Allah mampu membalas segala bantuan dan kebaikan Dr.”

.
Bagaimana DrRoket bantu..?
.
1. Minda Insan G.O T.
2. Strategi Insan G.O.T.
3. Tindakan Insan G.O.T
4. Mentoring Insan G.O.T
.
Anda masih garu kepala ker..? Tak pe teruskan.
.
.
Cuma 1000 orang bakal hadir GEMPUR pada 28 Dis 2019. Jom #NakUbahTesis
.
Bagi yang mahu lihat tahun 2020 perubahan pada tesis jom. Sebelum kami umumkan PENDAFTARAN DITUTUP.

Facebook Comments

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dr Roket

Dr Roket

Guru Pengurusan Master Ph.D No. 1 Malaysia. Coach Roket Master PhD (CRMP).

Leave a Reply