TIPS MENGURUS LAMBAKAN ARTIKEL

By September 1, 2018January 16th, 2019Master, Ph.D, Thesis, Tips Dr Roket, Tips Master PhD ROKET

Salam Ceria.
.
“Salam Dr. Progress saya harini menyusun atur ruang belajar dan insyaAllah akan mem’print’ semua artikel yang mencecah ratusan softcopy pdf agar lebih mudah untuk dirujuk bagi tujuan penulisan tesis. Mesej dari salah seorang protege dalam Special Group R.O.K.E.T.
.
Banyak cabaran besar pelajar Master Ph.D ni. Salah satunya tak gheti nak urus artikel.
.
Lagi-lagi yang rerajin sangat mengumpul, mencari dan memburu artikel.
.
Tapi tak rerajin nak urus plak!!.
.
Tetibe time rajin nak tengok artikel. Teruih terkezut beruuk..Banyak nyee. -Ngee-
.
Terus batalkam niat.
.
Lebih kurang macam nilah. Pegi shoping rajin sangat. Tapi bila balik rumah letak. Letak. Letak.
.
So bertimbun-timbun akhirnya keluar ayat macam ni “arghh aku pening..woi banyaknyerr artikel..stresss der”
.
Kita mula buat macam ni.

Urus ikut Tip 9-1.
.
If tak ikut ada akibat.
.
Jadi apa akibatnya?
.
Akibatnya timbul masaalah ler.
.
So macam mana nak buat???
.
Tanya lagi macam mana nak buaaaat?
.
Kena belajar cara urus ler.
.
Kita kongsikan cara mudah nak urus artikel yang mencecah ratusan softcopy pdf..”
.
1. Susun ikut Cadangan

2. Susun ikut Chapterization

3. Susun ikut Sub-topic

4. Susun ikut Footnote

5. Susun ikut Reference

6. Susun ikut Poin

7.Susun ikut Bidang.

8. Susun ikut keutamaan tajuk.
.
9.**Last skali susun ikut akulah!!!
.
Tu la pasai hang serabut otak. Finally tersangkot thesis berbulan-bulan.
.
InsyaAllah kita akan belajar detail semua diatas mase Seminar R.O.K.E.T ye.
.
Jangan x mai plak.
.
Biler doc? Dah serabut kepala lutut ni. Boleh susun secara manual biasa & dalam bentuk perisian (Atlast.i + Mendeley). Boleh semak jadual
.

.
InsyaAllah kita kongsi detail tau.
.
Anda Belajar Kami Urus.
.
#DrRoket.

Leave a Reply